Zelerový majonézový šalát, vyprážaná ryba vo vínovom cestíčku SCD

Na zelerový majonézový šalát potrebujeme:
2 buľvy zeleru /min.1500g/
700 ml zaváraná mrkva s hráškom
1 jablko
3 vajcia uvarené na tvrdo
6 -8 ks kvasenej uhorky
soľ, ml.čierne korenie
domáca majonéza z 2 žĺtkov
200 ml kešu /mandľovej smotany/

Postup:
Buľvy zeleru uvaríme do mäkka /60 min./ a necháme vychladnúť. Olúpeme, nakrájame na malé kocky a vložíme do väčšej misy. Uhorky, uvarené vajcia a jablko
nastrúhame na hrubom strúhadle. Mrkvu s hráškom scedíme. Všetko vložíme ku nakrájanému zeleru, osolíme, okoreníme. Zalejeme majonézou a kešu /mandľovou smotanou/. Dôkladne premiešame a necháme odležať v chladničke.

Vyprážaná ryba vo vínovom cestíčku z banánovej múky:
800g filetovanej tresky
4 vajcia
150ml suchého bieleho vína
150g banánovej múky
1/2 ČL soli
korenie na ryby /čisté/,soľ
olej na vyprážanie

Postup:
Filety ryby umyjeme, osušíme, jemne osolíme a posypeme korením na ryby. Vajcia vyšľaháme, pridáme víno, soľ a banánovú múku. Vymiešame hladké cestíčko,
necháme 10 min.odstáť. Rybu obalíme v cestíčku a na rozpálenej panvici s olejom vyprážame z obidvoch strán do zlatova. Vypražené ryby uložíme na papierové obrúsky, aby vsiakli prebytočný tuk. Na tanieri pokvapkáme citrónovou šťavou.

No Reviews

Postup

1.

Šalát - Buľvy zeleru uvaríme do mäkka /60 min./ a necháme vychladnúť. Olúpeme, nakrájame na malé kocky a vložíme do väčšej misy.

Označiť ako dokončené
2.

Šalát - Uhorky, uvarené vajcia a jablko nastrúhame na hrubom strúhadle. Mrkvu s hráškom scedíme. Všetko vložíme ku nakrájanému zeleru, osolíme, okoreníme.

Označiť ako dokončené
3.

Šalát - Zalejeme majonézou a kešu /mandľovou smotanou/. Dôkladne premiešame a necháme odležať v chladničke.

Označiť ako dokončené
4.

Ryba - Filety ryby umyjeme, osušíme, jemne osolíme a posypeme korením na ryby.

Označiť ako dokončené
5.

Ryba - Vajcia vyšľaháme, pridáme víno, soľ a banánovú múku. Vymiešame hladké cestíčko, necháme 10 min.odstáť

Označiť ako dokončené
6.

Ryba - Rybu obalíme v cestíčku a na rozpálenej panvici s olejom vyprážame z obidvoch strán do zlatova.

Označiť ako dokončené
7.

Ryba - Vypražené ryby uložíme na papierové obrúsky, aby vsiakli prebytočný tuk. Na tanieri pokvapkáme citrónovou šťavou.

Označiť ako dokončené