Slávnostný zeleninový vývar s mäsovými knedličkami SCD
ľahký
Pre viac osôb potrebujeme:
100g mrkvy
100g petržlenu
100g zeleru
100g mladého kalerábu
50g póru /biela časť/
2 PL oliv. oleja
2500ml vody
4 kocky domáceho mrazeného bujónu
soľ, 1/2 ČL kurkumy, 1/2 ČL ml.č.korenia, 5 guličiek nového korenia, 2 ks bobk.list, ligurček, petrž. vňať
Postup:
Pór nakrájame na kolieska, koreňovú zeleninu na menšie kocky a všetko opečieme na oleji, aby zelenina pustila vôňu.
Zalejeme vodou, pridáme domáci bujón, osolíme, okoreníme a varíme do zmäknutia zeleniny /35 min./ Do vriacej polievky vložíme pripravené mäsové knedličky a povaríme 10 min. Dozdobíme nasekanou petrž. vňaťou /pažítkou/ a servírujeme.
Na mäsové knedličky SCD potrebujeme:
250g mletého mäsa /ľubovoľné/
1 vajce
1 PL banánovej múky
2 PL nasekanej petržlenovej vňate
soľ, ml. čierne korenie
Postup:
Všetky suroviny spolu dôkladne premiešame a mokrými rukami formujeme knedličky, ktoré dáme uvariť do polievky.