Vyprážaná zelená tekvica v cestíčku z tekvicového proteínu
ľahký
Vyprážaná zelená tekvica
Potrebujeme:
1 malá zelená tekvica (mladá)
3 vajcia
6 PL tekvicového proteínu
100ml suché biele víno
soľ, olej na vyprážanie
Postup:
Tekvicu očistíme, ak má už vytvorené jadierka, tak striedku vydlabeme. (odložíme na polievku).
Nakrájame na veľmi tenké plátky a necháme chvíľu vypotiť, utrieme papierovou servítkou. Mladá tekvica má oveľa menej vody ako cuketa.
Vajcia vyšľaháme, pridáme víno a tekvicový prášok, osolíme. Na rozpálenú panvicu nalejeme trochu oleja, a obalené plátky tekvice vypražíme z obidvoch strán.
Olej a panvica musia byť rozpálené! Vypraženú tekvicu zbavíme prebytočného oleja pomocou papierovej servítky.
No Reviews
Postup
1.
Tekvicu očistíme, ak má už vytvorené jadierka, tak striedku vydlabeme./ odložíme na polievku./ Nakrájame na veľmi tenké plátky a necháme chvíľu vypotiť, utrieme papierovou servítkou.
Označiť ako dokončené
2.
Vajcia vyšľaháme, pridáme víno a tekvicový prášok, osolíme.
Označiť ako dokončené
3.
Na rozpálenú panvicu nalejeme trochu oleja, a obalené plátky tekvice vypražíme z obidvoch strán. Olej a panvica musia byť rozpálené!
Označiť ako dokončené
4.
Vypraženú tekvicu zbavíme prebytočného oleja pomocou papierovej servítky.
Označiť ako dokončené