Vyprážaná zelená tekvica v cestíčku z tekvicového proteínu

Vyprážaná zelená tekvica

Potrebujeme:
1 malá zelená tekvica (mladá)
3 vajcia
6 PL tekvicového proteínu
100ml suché biele víno
soľ, olej na vyprážanie
Postup:
Tekvicu očistíme, ak má už vytvorené jadierka, tak striedku vydlabeme. (odložíme na polievku).
Nakrájame na veľmi tenké plátky a necháme chvíľu vypotiť, utrieme papierovou servítkou.  Mladá tekvica má oveľa menej vody ako cuketa.
Vajcia vyšľaháme, pridáme víno a tekvicový prášok, osolíme. Na rozpálenú panvicu nalejeme trochu oleja, a obalené plátky tekvice vypražíme z obidvoch strán.
Olej a panvica musia byť rozpálené!  Vypraženú tekvicu zbavíme prebytočného oleja pomocou papierovej servítky.

No Reviews

Postup

1.

Tekvicu očistíme, ak má už vytvorené jadierka, tak striedku vydlabeme./ odložíme na polievku./ Nakrájame na veľmi tenké plátky a necháme chvíľu vypotiť, utrieme papierovou servítkou.

Označiť ako dokončené
2.

Vajcia vyšľaháme, pridáme víno a tekvicový prášok, osolíme.

Označiť ako dokončené
3.

Na rozpálenú panvicu nalejeme trochu oleja, a obalené plátky tekvice vypražíme z obidvoch strán. Olej a panvica musia byť rozpálené! 

Označiť ako dokončené
4.

Vypraženú tekvicu zbavíme prebytočného oleja pomocou papierovej servítky.

Označiť ako dokončené