Teplý Beluga šalát
Teplý šalát z čiernej šošovice beluga so zeleninou pre 4 osoby
Potrebujeme:
150 g šošovice beluga
2 väčšie stonky zeleru
3 str.cesnaku
100 g šalotky (žltej cibule)
2 PL oliv.oleja
200 g zelenej fazuľky
240 g mrkvy
100 g čerstvých šampiňónov
soľ
Zálievka :
30 ml jablčného octu
110 ml oliv.oleja
40 ml mrkvového džúsu
všetko spolu premiešame
Postup:
Šošovicu namočíme do studenej vody minimálne na 12 hod. Poriadne ju prepláchneme (3x) vsypeme do vriacej osolenej vody. Povaríme 10 minút, prepláchneme, scedíme. Zelenú fazuľku tiež krátko povaríme (5min.) a prepláchneme studenou vodou,aby ostala pekná zelená. Scedíme a pokrájame na menšie kúsky.
Na väčšej panvici speníme na oleji nakrájanú šalotku a cesnak. Pridáme na drobno nakrájanú mrkvu a stonkový zeler, chvíľu opekáme, vložíme nakrájané šampiňóny, podusíme asi 10 min. Pridáme zelenú fazuľku, prehrejeme, osolíme. Do misy dáme šošovicu a zeleninu, polejeme zálievkou, dobre premiešame a ešte teplý šalát podávame.
No Reviews
Postup
1.
Šošovicu namočíme do studenej vody minimálne na 12 hod.
Označiť ako dokončené
2.
Poriadne ju prepláchneme /3x /a vsypeme do vriacej osolenej vody . Povaríme 10 minút ,prepláchneme , scedíme.
Označiť ako dokončené
3.
Zelenú fazuľku tiež krátko povaríme /5min./ a prepláchneme studenou vodou,aby ostala pekná zelená. Scedíme a pokrájame na menšie kúsky.
Označiť ako dokončené
4.
Na väčšej panvici speníme na oleji nakrájanú šalotku a cesnak. Pridáme na drobno nakrájanú mrkvu a stonkový zeler, chvíľu opekáme , vložíme nakrájané šampiňóny, podusíme asi 10 min.
Označiť ako dokončené
5.
Pridáme zelenú fazuľku, prehrejeme, osolíme. Do misy dáme šošovicu a zeleninu, polejeme zálievkou, dobre premiešame a ešte teplý šalát podávame.
Označiť ako dokončené