Sviatočná SCD makovo-krémová torta

SCD makovo-krémová torta

Potrebujeme:
Cesto:
potrebujeme 2 korpusy upečené vo forme s priemerom 23 cm. (Ak máte iba jednu formu na korpus, pečte z polovičnej dávky na 2x.)
8 vajec
200 g mletého maku
100 g roztopeného masla
140 g medu
100 g jogurtu scd
1 ČL sódy bicarb.

Krém:
150 g arašídového masla
400 ml kokosovej smotany (1 veľká konzerva vychladená v chladničke 48 hod.)
130 g medu
20 g práškovej želatíny (250 ml vody na napučanie želatíny)
domáci džem (ľubovoľný, bez pridaného cukru)

Postup:
Vajcia oddelíme, z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s medom, jogurtom a roztopeným maslom. Zľahka vmiešame mak, sneh z bielkov a sódu bicarbónu.
Cesto rozdelíme do 2 vymastených foriem s priemerom 23 cm a pečieme 25 min pri 175 st. Po upečení necháme vychladnúť, vyklopíme a každý korpus rozrežeme na 2 časti.
Medzitým si pripravíme krém – Napučanú želatínu podľa návodu nahrejeme a rozpustíme. Pridáme arašídové maslo, med a pomaly vmiešame kokosovú smotanu, ktorú sme predtým vyšľahali ako šľahačku.
Krém necháme chvíľu postáť, aby sa nerozlieval. Spodný korpus natrieme džemom, opatrne navrstvíme krém, preložíme korpusom, natrieme džemom a krémom, dáme ďalší korpus, opäť natrieme džemom a krémom a priložíme vrchný korpus, ktorý natrieme iba zbytkom krému a ozdobíme ovocím. Necháme stuhnúť, až potom krájame.

Makova_Torta

 

No Reviews

Postup

1.

Vajcia oddelíme, z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

Označiť ako dokončené
2.

Žĺtky vymiešame s medom, jogurtom a roztopeným maslom. Zľahka vmiešame mak, sneh z bielkov a sódu bicarbónu.

Označiť ako dokončené
3.

Cesto rozdelíme do 2 vymastených foriem s priemerom 23 cm a pečieme 25 min pri 175 st. Po upečení necháme vychladnúť, vyklopíme a každý korpus rozrežeme na 2 časti.

Označiť ako dokončené
4.

Medzitým si pripravíme krém - Napučanú želatínu podľa návodu nahrejeme a rozpustíme.

Označiť ako dokončené
5.

Pridáme arašídové maslo, med a pomaly vmiešame kokosovú smotanu, ktorú sme predtým vyšľahali ako šľahačku.

Označiť ako dokončené
6.

Krém necháme chvíľu postáť, aby sa nerozlieval.

Označiť ako dokončené
7.

Spodný korpus natrieme džemom, opatrne navrstvíme krém, preložíme korpusom, natrieme džemom a krémom, dáme ďalší korpus, opäť natrieme džemom a krémom a priložíme vrchný korpus, ktorý natrieme iba zbytkom krému a ozdobíme ovocím. Necháme stuhnúť, až potom krájame.

Označiť ako dokončené