Strúhaný tvarohový koláč SCD
Stredne náročný
Strúhaný tvarohový koláč SCD
Cesto:
160g masla
100g ovocnej banánovej múky
70g neutrálnej banánovej múky
1 vajce
1 žĺtok (bielok použijeme na sneh do plnky)
1 PL medu
1/2 ČL sódy bikarbóny
Hnetacími metličkami vymiešame suroviny v mise na cesto. Mokrými rukami urobíme bochník, zabalíme do fólie a odložíme do chladničky min. na 2 hodiny, aby stuhlo.
Tvarohová plnka:
500g hrudkovitého tvarohu
100ml medu (ďatľového sirupu)
2 žĺtka
sneh z 3 bielok
50g hrozienok
1 ČL cejlónskej škorice
strúhaná kôra z 1 citróna (citrón predtým namočíme v horúcej vode so sódou bikarbónou, aby sme ho zbavili chemického postreku.)
Postup:
Studené cesto rozdelíme na dve časti. Prvú časť cesta nastrúhame na hrubom strúhadle do formy s priemerom 23cm. Ak nemáte silikónovú formu, tak ju vymastite, alebo použite papier na pečenie.
Na nastrúhané cesto rovnomerne rozvrstvíme tvarohovú plnku a navrch nastrúhame druhú časť cesta. Vložíme do rúry a pečieme 50 min.pri 160st. Upečený koláč necháme vychladnúť, až potom vyklopíme a servírujeme.