Šošovica s mletým mäsom a šampiňónmi na kari

Šošovica s mletým mäsom a šampiňónmi na kari

Pre 4 osoby potrebujeme:
400 g šošovice
500 g mletého morčacieho mäsa
100 g cibule
250 g čerstvých šampiňónov
3 PL oleja
100 ml suchého bieleho vína
soľ
1 ČL čiernej rasce
2 ČL kari pasty
2 PL domáceho kečupu SCD
strúhaný parmezán na posýpku

Postup:
Šošovicu namočíme na 24 hod. do studenej vody. Potom ju scedíme a ešte raz dôkladne prepláchneme. Dáme ju variť do osolenej vody s novým korením a bobkovým listom a pár kvapkami oleja. Varíme 30 min., odstavíme, prepláchneme studenou vodou a scedíme.
Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, čiernu rascu, pridáme nakrájané šampiňóny, mleté mäso. Podusíme , podlejeme vínom, pridáme kari pastu, kečup. Podlejeme troškou
horúcej vody a podusíme asi 10 min.,aby bolo mäso uvarené. Vložíme scedenú šošovicu, dôkladne premiešame. Posypeme strúhaným parmezánom. Podávame s ľubovoľným zeleninovým šalátom.

No Reviews

Postup

1.

Šošovicu namočíme na 24 hod. do studenej vody. Potom ju scedíme a ešte raz dôkladne prepláchneme

Označiť ako dokončené
2.

Dáme ju variť do osolenej vody s novým korením a bobkovým listom a pár kvapkami oleja. Varíme 30 min., odstavíme, prepláchneme studenou vodou a scedíme.

Označiť ako dokončené
3.

Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, čiernu rascu, pridáme nakrájané šampiňóny, mleté mäso. Podusíme , podlejeme vínom, pridáme kari pastu, kečup. Podlejeme troškou horúcej vody a podusíme asi 10 min.,aby bolo mäso uvarené.

Označiť ako dokončené
4.

Vložíme scedenú šošovicu, dôkladne premiešame. Posypeme strúhaným parmezánom. Podávame s ľubovoľným zeleninovým šalátom.

Označiť ako dokončené