Šošovica s mletým mäsom a šampiňónmi na kari
ľahký
Šošovica s mletým mäsom a šampiňónmi na kari
Pre 4 osoby potrebujeme:
400 g šošovice
500 g mletého morčacieho mäsa
100 g cibule
250 g čerstvých šampiňónov
3 PL oleja
100 ml suchého bieleho vína
soľ
1 ČL čiernej rasce
2 ČL kari pasty
2 PL domáceho kečupu SCD
strúhaný parmezán na posýpku
Postup:
Šošovicu namočíme na 24 hod. do studenej vody. Potom ju scedíme a ešte raz dôkladne prepláchneme. Dáme ju variť do osolenej vody s novým korením a bobkovým listom a pár kvapkami oleja. Varíme 30 min., odstavíme, prepláchneme studenou vodou a scedíme.
Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, čiernu rascu, pridáme nakrájané šampiňóny, mleté mäso. Podusíme , podlejeme vínom, pridáme kari pastu, kečup. Podlejeme troškou
horúcej vody a podusíme asi 10 min.,aby bolo mäso uvarené. Vložíme scedenú šošovicu, dôkladne premiešame. Posypeme strúhaným parmezánom. Podávame s ľubovoľným zeleninovým šalátom.