SCD zelerová omeleta s hráškom a šampiňónmi
Pre 2-3 osoby potrebujeme:
500g zeleru
200ml oleja
1 cibuľa
150g sterilizovaného hrášku
150g morčacej salámy /šunky/ bez dextrózy
100g čerstvých šampiňónov
5 vajec
1 hrsť nasekanej petržlenovej vňate
soľ, ml.čierne korenie
Postup:
Surový zeler očistíme, nakrájame na menšie kocky a dáme pražiť do horúceho oleja vo väčšej panvici. Pridáme nakrájanú cibuľu a pražíme do zlatova.
Odstavíme a scedíme od oleja. V mise vyšľaháme vajcia, pridáme upečený zeler a cibuľu, hrášok. Salámu nakrájame na jemno, šampiňóny na plátky, a pridáme do vaječnej zmesi.
Osolíme, okoreníme, vmiešame petrž. vňať a vylejeme na zohriatu veľkú panvicu. Pečieme pri nižšej teplote asi 20.min. Neotáčame, omeleta sa prepečie.
No Reviews
Postup
1.
Surový zeler očistíme, nakrájame na menšie kocky a dáme pražiť do horúceho oleja vo väčšej panvici.
Označiť ako dokončené
2.
Pridáme nakrájanú cibuľu a pražíme do zlatova. Odstavíme a scedíme od oleja.
Označiť ako dokončené
3.
V mise vyšľaháme vajcia, pridáme upečený zeler a cibuľu, hrášok.
Označiť ako dokončené
4.
Salámu nakrájame na jemno, šampiňóny na plátky, a pridáme do vaječnej zmesi.
Označiť ako dokončené
5.
Osolíme, okoreníme, vmiešame petrž. vňať a vylejeme na zohriatu veľkú panvicu. Pečieme pri nižšej teplote asi 20.min. Neotáčame, omeleta sa prepečie.
Označiť ako dokončené