SCD cestoviny s baklažánovou omáčkou s kešu smotanou a bazalkovým pestom

Pre 4 osoby potrebujeme:

1 väčší baklažán
1 žltá /červená/ paprika
2 menšie cibule
1 stredná mrkva
3-4 ks paradajky
5-6 ks šampiňónov
2 Pl oliv. oleja
300 ml kešu (mandľovej) smotany
1 ČL domáceho bazalkového pesta
bylinková soľ
1 balenie cestovín zo zeleného hrášku / červenej šošovice

Postup:
Baklažán nakrájame na hrubšie kolieska a vložíme do studenej osolenej vody min.na 30 min. Scedíme, a spolu ostatnou zeleninou /paprika, cibuľa, mrkva, šampiňóny, paradajky/ nakrájame na väčšie kocky, pokvapkáme olejom, posypeme bylinkovou soľou a dáme piecť na plech 50 min. na 185 st. Necháme trochu vychladnúť a rozmixujeme s kešu smotanou a bazalkovým pestom na hladkú omáčku. Hraškové /šošovicové cestoviny pred varením namočíme na 15 min. do studenej vody ,scedíme, až potom ich vkladáme do vriacej vody a varíme 3-4 minúty. Scedené a prepláchnuté cestoviny premiešame so zeleninovou omáčkou a podávame.

No Reviews

Postup

1.

Baklažán nakrájame na hrubšie kolieska a vložíme do studenej osolenej vody min.na 30 min.

Označiť ako dokončené
2.

Scedíme, a spolu ostatnou zeleninou /paprika, cibuľa, mrkva, šampiňóny, paradajky/ nakrájame na väčšie kocky, pokvapkáme olejom, posypeme bylinkovou soľou a dáme piecť na plech 50 min. na 185 stupňov

Označiť ako dokončené
3.

Necháme trochu vychladnúť a rozmixujeme s kešu smotanou a bazalkovým pestom na hladkú omáčku.

Označiť ako dokončené
4.

Hrachové /šošovicové/ cestoviny pred varením namočíme na 15 min. do studenej vody ,scedíme, až potom ich vkladáme do vriacej vody a varíme 3-4 minúty. Scedené a prepláchnuté cestoviny premiešame so zeleninovou omáčkou a podávame.

Označiť ako dokončené