Šampiňónovo-pórový krém
Potrebujeme:
2 PL masla /oliv.oleja/
400 g čerstvých šampiňónov
100 g póru /biela časť/
100 g póru /zelená časť/
1 cuketa /300g/
50 g zeleru
1 500 ml vývaru
100 ml mandľovej /kešu/ smotany
citrónová šťava podľa chuti
soľ, 1/2 ČL kurkumy, 1/2 ČL ml.čier.korenia, 1/2 ČL čiernej rasce, 5 ks nové korenie, ligurček, čerstvá majoránka
Postup:
Na masle, /oleji/, orestujeme nakrájaný pór, zeler, rascu, pridáme nakrájané šampiňóny . Cuketu nakrájame na väčšie kocky a pridáme do hrnca, zalejeme vývarom, osolíme,
okoreníme a varíme do mäkka. /40 min./ Odstavíme, rozmixujeme na jemno, vlejeme smotanu, necháme prejsť varom, odstavíme, dochutíme citr. šťavou.
No Reviews
Postup
1.
Na masle, /oleji/, orestujeme nakrájaný pór, zeler, rascu, pridáme nakrájané šampiňóny .
Označiť ako dokončené
2.
Cuketu nakrájame na väčšie kocky a pridáme do hrnca, zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme a varíme do mäkka. /40 min./
Označiť ako dokončené
3.
Odstavíme, rozmixujeme na jemno, vlejeme smotanu, necháme prejsť varom, odstavíme, dochutíme citr. šťavou.
Označiť ako dokončené