Pikantné kuracie na kari omáčke s kešu smotanou, zelerové halušky

45 minút

ľahký

4 porcie

Potrebujeme (pre 4 osoby):

600 g kuracích pŕs
1 cibuľa
1/2 červenej /žltej papriky/
2 PL masla
1 menšia cuketa
hrsť sušených paradajok
3 lyžice pikantnej kari pasty /v súlade s SCD/
500 ml kešu smotany
500 ml vývaru /vody/
soľ, nasekaná čerstvá petržlenová vňať.

Postup:

Umyté kuracie prsia nakrájame na kocky ,orestujeme na masle ,osolíme a odložíme. Na väčšej panvici /wok/ na masle orestujeme nakrájanú cibuľu, papriku a nakrájané suš. paradajky, ktoré pred varením namočíme do studenej vody. Cuketu nastrúhame na hrubom strúhadle, vyžmýkame,/cez handru/ a pridáme dusiť ku zelenine. Podlejeme vývarom. Pridáme mäso. Kari pastu rozmiešame  s kešu  smotanou a vývarom a vlejeme do zeleniny s mäsom.Povaríme asi 20 min.,dosolíme, pridáme nasekamú petrž.vňať a odstavíme. Podávame so zelerovými haluškami z banán.múky. Recept  na zelerové halušky nájdete pri pečenej rybe s lečom a haluškami.

 

 

No Reviews

Postup

1.

Umyté kuracie prsia nakrájame na kocky ,orestujeme na masle ,osolíme a odložíme.

Označiť ako dokončené
2.

Na väčšej panvici /wok/ na masle orestujeme nakrájanú cibuľu, papriku a nakrájané suš. paradajky, ktoré pred varením namočíme do studenej vody.

Označiť ako dokončené
3.

Cuketu nastrúhame na hrubom strúhadle, vyžmýkame,/cez handru/ a pridáme dusiť ku zelenine. Podlejeme vývarom. Pridáme mäso. Kari pastu rozmiešame  s kešu  smotanou a vývarom a vlejeme do zeleniny s mäsom.Povaríme asi 20 min.,dosolíme, pridáme nasekamú petrž.vňať a odstavíme.

Označiť ako dokončené
4.

Podávame so zelerovými haluškami z banán.múky. Recept  na zelerové halušky nájdete pri pečenej rybe s lečom a haluškami.

Označiť ako dokončené
Značky