ľahký
Pyré zo zlatej repy, tekvice hokaido a póru na masle
Odstavíme, nastrúhame muškátový oriešok podľa chuti a rozmixujeme na hladkú kašu.
Karfiolovo-tuniakový snack
Karfiolovo-tuniakový snack ... Karfiol uvaríme v slanej vode do polomäkka. Scedíme, necháme vychladnúť
Špargľovo-brokolicová zapekanka
Povrch posypeme parmezánom. Pečieme v rúre 35 min. pri 190 st.
ľahký
Pečeňové halušky SCD
Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu a cez haluškárnik sádžeme halušky do vriacej vody. Povaríme 3 minúty, zalejeme studenou vodou a scedíme.
náročný
Jablková plnená roláda s kokosovou šlahačkou
Medzitým cesto natrieme SCD džemom. Tuhnúci krém opatrne natrieme na cesto a zvinieme do rolády. Necháme úplne stuhnúť (najlepšie cez noc). Až potom krájame.
ľahký
SCD pyré z bielej fazule a zlatej repy
Fazuľu necháme v studenej vode nabobnať.(12-24hod). Scedenú fazuľu dáme variť do studenej vody spolu so zlatou repou
ľahký
Zapekaná plnená tekvica
Zmesou naplníme predpečené tekvice, posypeme strúhaným syrom a dáme ešte zapiecť 25 min.pri180°C.
Stredne náročný
Makovo-višňová štrúdľa SCD
Ak je plnka dostatočne tuhá, natrieme ju na tekvicový plát, zrolujeme a opäť necháme stuhnúť min.1 hod. Stuhnutú roládu nakrájame.
veľmi ľahký
Hráškové pyré
Odstavíme. Do horúceho hrášku vložíme zbytok masla a rozmixujeme na jemné pyré.
veľmi ľahký
Vhodné cestoviny v SCD
Veľmi to obohatí rozmanitosť a chuť pripravovaných pokrmov. Vieme z nich pripraviť rôzne prílohy a chutné šaláty.