Obrátený jablkový koláč SCD

Obrátený jablkový koláč SCD

Potrebujeme:
1000 g jabĺk
2 PL medu
1 ČL škorice
1/2 ČL sušenej vanilky (vanilkový lusk)

Na piškótové orechové cesto potrebujeme:
5-6 vajec (podľa veľkosti)
4 PL medu
130 g mletých orechov (mandlí)
3/4 ČL sódy bikarbóny

Postup:
Očistené jablká nastrúhame na plátky, primiešame med, škoricu a vanilku. Na plech (29x40cm) dáme pečiaci papier, rozvrstvíme jablká a dáme piecť 30 min.pri 180 st.
Z bielok vyšľaháme sneh. Do žĺtkov pridáme med, orechy sódu bicarb. Zľahka vmiešame sneh. Cesto vylejeme na predpečené jablká a dáme dopiecť do rúry 15-20 min.pri 170st.
Necháme úplne vychladnúť. Vychladnutý koláč otočíme, stiahneme papier a natrieme kokosovou šľahačkou. Kokosovú šľahačku si pripravíme z konzervy kokos.smotany (400ml), ktorú necháme vychladiť v chladničke, po otvorení zlejeme prebytočnú kokos.vodu a hustú masu vyšľaháme mixérom.

No Reviews

Postup

1.

Očistené jablká nastrúhame na plátky, primiešame med, škoricu a vanilku.

Označiť ako dokončené
2.

Na plech /29x40cm/ dáme pečiaci papier, rozvrstvíme jablká a dáme piecť 30 min.pri 180 st.

Označiť ako dokončené
3.

Z bielok vyšľaháme sneh.

Označiť ako dokončené
4.

Do žĺtkov pridáme med, orechy sódu bicarb. Zľahka vmiešame sneh. Cesto vylejeme na predpečené jablká a dáme dopiecť do rúry 15-20 min.pri 170st.

Označiť ako dokončené
5.

Necháme úplne vychladnúť. Vychladnutý koláč otočíme, stiahneme papier a natrieme kokosovou šľahačkou. Kokosovú šľahačku si pripravíme z konzervy kokos.smotany /400ml/, ktorú necháme vychladiť v chladničke, po otvorení zlejeme prebytočnú kokos.vodu a hustú masu vyšľaháme mixérom.

Označiť ako dokončené