Obrátený jablkový koláč SCD
ľahký
Obrátený jablkový koláč SCD
Potrebujeme:
1000 g jabĺk
2 PL medu
1 ČL škorice
1/2 ČL sušenej vanilky (vanilkový lusk)
Na piškótové orechové cesto potrebujeme:
5-6 vajec (podľa veľkosti)
4 PL medu
130 g mletých orechov (mandlí)
3/4 ČL sódy bikarbóny
Postup:
Očistené jablká nastrúhame na plátky, primiešame med, škoricu a vanilku. Na plech (29x40cm) dáme pečiaci papier, rozvrstvíme jablká a dáme piecť 30 min.pri 180 st.
Z bielok vyšľaháme sneh. Do žĺtkov pridáme med, orechy sódu bicarb. Zľahka vmiešame sneh. Cesto vylejeme na predpečené jablká a dáme dopiecť do rúry 15-20 min.pri 170st.
Necháme úplne vychladnúť. Vychladnutý koláč otočíme, stiahneme papier a natrieme kokosovou šľahačkou. Kokosovú šľahačku si pripravíme z konzervy kokos.smotany (400ml), ktorú necháme vychladiť v chladničke, po otvorení zlejeme prebytočnú kokos.vodu a hustú masu vyšľaháme mixérom.