Morčací rezeň, smotanový prívarok
Morčací rezeň v šošovicovej múke a k tomu smotanový prívarok z koreňovej zeleniny.
Recept je pre 4-6 osôb.
Na rezne potrebujeme:
800g morčacích prsíčok
4 vajcia
1 PL masti (oleja)
200-300ml vody
2 PL horčice
2 PL domáceho kečupu SCD
soľ, ml.čierne korenie, bylinková soľ
múka z červenej šošovice (podľa potreby)
Postup (rezne):
Umyté a osušené mäso nakrájame na hrubšie plátky,osolíme a okoreníme. Do väčšej tácky nasypeme múku z červenej šošovice a plátky mäsa v nej poriadne rozklepeme.
Obalíme v rozšľahaných vajciach, prudko opečieme v panvici na masti älebo oleji z obidvoch strán a poukladáme na plech.
Do vlažnej vody pridáme zbytok vajec, horčicu, kečup SCD, bylinkovú soľ a vymiešame. Touto zmesou polejeme rezne a dáme piecť do rúry na 20 min.pri 170 st.
Na smotanový prívarok z koreňovej zeleniny na kyslo potrebujeme:
400g mrkvy
400g zeleru
400g mladého kalerábu
150g cibule
3 PL oleja
vývar (voda) podľa potreby
2 PL banánovej múky
200ml kešu (mandľovej) smotany
soľ,3ks bobkový list ,5ks nové korenie,1/2ČL drvenej rasce, 1/2ČL kurkumy, 1/2ČL ml.červenej papriky, 1/3ČL ml.bieleho korenia, 1,5PL octu, 1PL čerstvého nasekaného kôpru.
Postup (prívarok):
Očistenú a umytú koreňovú zeleninu nastrúhame na plátky. Cibuľu nakrájame na jemno a dáme restovať na oleji. Pridáme rascu a koreňovú zeleninu. Poopekáme, aby zelenina
pustila chuť, podlejeme vývarom (nie veľa), osolíme, okoreníme a dusíme do zmäknutia zeleniny. Banánovú múku jemne opražíme na sucho v panvici, pridáme do zeleniny.
Na záver vlejeme smotanu SCD, krátko povaríme, okyslíme octom a odstavíme. Dochutíme čerstvým nasekaným kôprom.