Makovo-višňová štrúdľa SCD

Makovo-višňová štrúdľa SCD.

Na tekvicové cesto potrebujeme:
500g  mladej tekvice
4 veľké vajcia
1 ČL oleja
1 PL medu
3/4 ČL sódy bikarbóny
štipka soli

 

Makovo-višňová plnka:
200g mletého maku
300g čerstvých odkôstkovaných (mrazených) višní
40g práškovej želatíny
4 PL medu
nastrúhaná kôra z 1 citróna
300ml vody na mak
300 ml studenej vody na želatínu

 

Tekvicu očistíme, nastrúhame na hrubom strúhadle,  necháme vypotiť 30 minút a poriadne vyžmýkame. Vajcia vyšľaháme, pridáme tekvicu, olej, med, banánovú múku, soľ, sódu bikarbónu.
Rozmixujeme na hladké cesto, necháme postáť 10 min. Vylejeme na plech s pečiacim papierom a pečieme 20 min.pri 185 st. Upečené cesto preklopíme na ďalší pečiaci papier a necháme vychladnúť.
Do studenej vody dáme napučať želatínu na 15 min. Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu , vsypeme mak, necháme povariť 5 minút.
Odstavíme, pridáme višne, med, citrónovú kôru a poriadne premiešame. Napučanú želatinu roztopíme na miernom ohni, pomaly vlejeme do makovej zmesi, jemne zamiešame a necháme tuhnúť. Občas premiešame. Táto zmes môže tuhnúť aj 3 hodiny!
Ak je plnka dostatočne tuhá, natrieme ju na tekvicový plát, zrolujeme a opäť necháme stuhnúť min.1 hod. Stuhnutú roládu nakrájame.

No Reviews

Postup

1.

Tekvicu očistíme, nastrúhame na hrubom strúhadle,  necháme vypotiť 30 minút a poriadne vyžmýkame. Vajcia vyšľaháme, pridáme tekvicu ,olej, med, banánovú múku, soľ, sódu bikarbónu.

Označiť ako dokončené
2.

Rozmixujeme na hladké cesto, necháme postáť 10 min. Vylejeme na plech s pečiacim papierom a pečieme 20 min.pri 185 st.

Označiť ako dokončené
3.

Upečené cesto preklopíme na ďalší pečiaci papier a necháme vychladnúť.

Označiť ako dokončené
4.

Do studenej vody dáme napučať želatínu na 15 min.

Označiť ako dokončené
5.

Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu , vsypeme mak, necháme povariť 5 minút. Odstavíme , pridáme višne, med, citrónovú kôru a poriadne premiešame.

Označiť ako dokončené
6.

Napučanú želatinu roztopíme na miernom ohni, pomaly vlejeme do makovej zmesi, jemne zamiešame a necháme tuhnúť. Občas premiešame. Táto zmes môže tuhnúť aj 3 hodiny!

Označiť ako dokončené
7.

Ak je plnka dostatočne tuhá, natrieme ju na tekvicový plát, zrolujeme a opäť necháme stuhnúť min.1 hod. Stuhnutú roládu nakrájame.

Označiť ako dokončené