Makovo-višňová štrúdľa SCD
Stredne náročný
Makovo-višňová štrúdľa SCD.
Na tekvicové cesto potrebujeme:
500g mladej tekvice
4 veľké vajcia
1 ČL oleja
1 PL medu
2 PL banánovej múky
3/4 ČL sódy bikarbóny
štipka soli
Makovo-višňová plnka:
200g mletého maku
300g čerstvých odkôstkovaných (mrazených) višní
40g práškovej želatíny
4 PL medu
nastrúhaná kôra z 1 citróna
300ml vody na mak
300 ml studenej vody na želatínu
Tekvicu očistíme, nastrúhame na hrubom strúhadle, necháme vypotiť 30 minút a poriadne vyžmýkame. Vajcia vyšľaháme, pridáme tekvicu, olej, med, banánovú múku, soľ, sódu bikarbónu.
Rozmixujeme na hladké cesto, necháme postáť 10 min. Vylejeme na plech s pečiacim papierom a pečieme 20 min.pri 185 st. Upečené cesto preklopíme na ďalší pečiaci papier a necháme vychladnúť.
Do studenej vody dáme napučať želatínu na 15 min. Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu , vsypeme mak, necháme povariť 5 minút.
Odstavíme, pridáme višne, med, citrónovú kôru a poriadne premiešame. Napučanú želatinu roztopíme na miernom ohni, pomaly vlejeme do makovej zmesi, jemne zamiešame a necháme tuhnúť. Občas premiešame. Táto zmes môže tuhnúť aj 3 hodiny!
Ak je plnka dostatočne tuhá, natrieme ju na tekvicový plát, zrolujeme a opäť necháme stuhnúť min.1 hod. Stuhnutú roládu nakrájame.
No Reviews
Postup
1.
Tekvicu očistíme, nastrúhame na hrubom strúhadle, necháme vypotiť 30 minút a poriadne vyžmýkame. Vajcia vyšľaháme, pridáme tekvicu ,olej, med, banánovú múku, soľ, sódu bikarbónu.
Označiť ako dokončené
2.
Rozmixujeme na hladké cesto, necháme postáť 10 min. Vylejeme na plech s pečiacim papierom a pečieme 20 min.pri 185 st.
Označiť ako dokončené
3.
Upečené cesto preklopíme na ďalší pečiaci papier a necháme vychladnúť.
Označiť ako dokončené
4.
Do studenej vody dáme napučať želatínu na 15 min.
Označiť ako dokončené
5.
Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu , vsypeme mak, necháme povariť 5 minút. Odstavíme , pridáme višne, med, citrónovú kôru a poriadne premiešame.
Označiť ako dokončené
6.
Napučanú želatinu roztopíme na miernom ohni, pomaly vlejeme do makovej zmesi, jemne zamiešame a necháme tuhnúť. Občas premiešame. Táto zmes môže tuhnúť aj 3 hodiny!
Označiť ako dokončené
7.
Ak je plnka dostatočne tuhá, natrieme ju na tekvicový plát, zrolujeme a opäť necháme stuhnúť min.1 hod. Stuhnutú roládu nakrájame.
Označiť ako dokončené