Kečup SCD
Stredne náročný
Kečup SCD
Potrebujeme:
5kg paradajok
2kg jabĺk
1kg cvikla
0.5kg cibule
80 tabletiek sacharínu
12 ČL soli
2 ČL mletej červenej papriky
1 ČL mletej škorice
0.5 ČL mletého čierneho korenia
6 bobkových listov
6 ks klinčekov
12 ks celého čierneho korenia
6 ks celého nového korenia
5 PL octu
8 strúčikov cesnaku
Postup:
Paradajky sparíme vriacou vodou. Následne paradajky vložíme do studenej vody, scedíme, ošúpeme a nakrájame na väčšie kocky. Vložíme do veľkého hrnca, rozmixujeme a na miernom ohni varíme 15 minút.
Cviklu uvaríme (30min), necháme vychladnúť, očistíme a nakrájame na väčšie kocky.
Jablká a cibuľu tiež očistíme a nakrájame na väčšie kusy.
Cviklu, jablká, cibuľu, cesnak, soľ, sacharín, mletú papriku, škoricu a ml.čierne korenie pridáme k paradajkám a necháme variť na miernom ohni.
Do varného sitka vložíme bobkový list, guličky nového a čierneho korenia, klinčeky a pridáme do zmesy.
Varíme na miernom ohni 1.5h až 2h na požadovanú hustotu.
Do uvareného kečupu ešte pridáme ocot, rozmixujeme na jemno, nalejeme do zaváracích pohárov a sterilizujeme 15 minút.