Hovädzie na vínovo-zeleninovej omáčke, cuketovo-zelerová haruľa
Pre 4-6 osôb potrebujeme:
1000 g hovädzie zadné z mladého býka
1 červená cibuľa
1 červená paprika
500 g koreňovej zeleniny /mrkva, petržlen, zeler/
4-5 paradajok
250 ml suché červené víno
1 ČL dižónskej horčice
soľ, čierna rasca, 2ks bobk.list, čierne korenie, nové korenie
Postup:
Umyté mäso nakrájame na väčšie kocky a prudko opečieme v hrnci ,aby sa zatiahlo. Odložíme. Na masti /oleji/ orestujeme nakrájanú papriku, cibuľu, čiernu rascu. Pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu nakrájanú na kocky, opečieme ,pridáme mäso,nakrájané paradajky, soľ a ostatné koreniny. Zalejeme vínom a varíme asi 2 hodiny. Keď je mäso mäkké, vyberieme a odložíme ho. Omáčku rozmixujeme,pridáme dižónsku horčicu.
Podávame s cuketovo zelerovou haruľou.
No Reviews
Postup
1.
Umyté mäso nakrájame na väčšie kocky a prudko opečieme v hrnci ,aby sa zatiahlo. Odložíme.
Označiť ako dokončené
2.
Na masti /oleji/ orestujeme nakrájanú papriku, cibuľu, čiernu rascu. Pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu nakrájanú na kocky, opečieme ,pridáme mäso,nakrájané paradajky, soľ a ostatné koreniny. Zalejeme vínom a varíme asi 2 hod.
Označiť ako dokončené
3.
Keď je mäso mäkké, vyberieme a odložíme ho. Omáčku rozmixujeme,pridáme dižónsku horčicu.
Označiť ako dokončené
4.
Podávame s cuketovo zelerovou haruľou.
Označiť ako dokončené