Hlivovo-šampiňónový vegánsky paprikáš
Stredne náročný
Pre 4 osoby potrebujeme:
550g čerstvých húb /zmes hlivy ustricovej a šampiňónov/
100g póru /cibule/
3 PL oliv.oleja
1 malá cuketa
1/2 čerstvej červenej /žltej/ papriky
3 PL domáceho kečupu SCD
1 PL horčice
100 ml suchého bieleho vína
200ml vývaru /vody, podľa potreby aj viac/
200ml kešu /mandľovej smotany/
2 PL čerstvej nasekanej petržlenovej vňate, citrónová šťava
soľ,1 ČL rasce,2 ČL majoránky,1 ČL údenej papriky,1 ČL kurkumy 1/2 ČL ml.bieleho korenia
500g cestoviny z mladého zeleného hrášku SCD
Postup:
Na oleji orestujeme nakrájaný pór, rascu a majoránku. Pridáme nakrájanú hlivu, chvíľu poopekáme, pridáme nakrájané šampiňóny, podlejeme vínom, osolíme, okoreníme, podlejeme vývarom.
Cuketu a červenú pariku nakrájame na veľké kusy a dáme variť do paprikášu..Varíme asi 30 min. Potom cuketu a papriku vyberieme, rozmixujeme v kešu smotane spolu s kečupom SCD a horčicou.
Vlejeme do paprikášu, krátko povaríme, vsypeme petrž.vňať, odstavíme. Dochutíme citrónovou šťavou. Podávame s cestovinami z mladého zeleného hrášku SCD.