Grilovaná makrela s pečeným karfiolom, čerstvý uhorkový šalát
Potrebujeme (pre 2 osoby):
2 ks čerstvej makrely / iná ryba/
soľ, citr. šťava, korenie na ryby bez prísad, čerstvé bylinky, z každej 1 nasekaná hrsť: šalvia, majoránka, kari, petrž.vňať, oliv.olej
Pečený karfiol:
1 ks karfiol
6 PL ol.oleja
4 PL vody
1/2 ČL soli, 1/2 ČL ml.červ.papriky, 1 ČL drvenej rasce
Čerstvý uhorkový šalát :
2-3 šalátové /poľné uhorky/
400 ml vlažnej vody
2 PL octu
1 PL medu
1 ČL soli
čerstvý nasekaný kôpor /nemusí byť/
Postup:
Umyté a osušené ryby potrieme zvnútra citr.šťavou, osolíme a vložíme bylinky. Povrch rýb pokvapkáme oliv. olejom z obidvoch strán a posypeme korením na ryby. Dáme na gril, alebo pečieme v rúre 40 min. na 175 st. Surový karfiol rozoberieme na ružičky. Vo väčšej mise pomiešame olej ,vodu, soľ a koreniny a pridáme karfiol. Dobre premiešame. Pečieme na plechu s pečiacim papierom 30 min. na 190 st. Uhorky očistíme, nastrúhame na plátky, zalejeme sladkokyslým nálevom, dochutíme kôprom.