Francúzsky šalát SCD
ľahký
Francúzsky šalát SCD
Potrebujeme:
500 g zeleru
400 g mladého kalerábu
1 jarná cibuľka
1 jablko
3 väčšie kvasené uhorky
330 g sterilizovaná mrkva s hráškom v slanom náleve
200 g šunky bez dextrózy
domáca majonéza z dvoch žĺtkov
soľ, ml.čier.korenie
Postup:
Zeler a kaleráb uvaríme v slanej vode do mäkka (45 min.) Scedíme, necháme vychladnúť ,ošúpeme, nakrájame na malé kocky a vložíme do väčšej misy. Jablko, uhorky a šunku nakrájame tiež na malé kocky , cibuľu na jemno. Mrkvu s hráškom scedíme, všetko vložíme do misy ku zeleru a kalerábu. Osolíme, okoreníme, zalejeme majonézou a poriadne premiešame. Necháme odležať v chladničke min. 1 hod. pred podávaním.
No Reviews
Postup
1.
Zeler a kaleráb uvaríme v slanej vode do mäkka /45 min./ Scedíme, necháme vychladnúť ,ošúpeme, nakrájame na malé kocky a vložíme do väčšej misy.
Označiť ako dokončené
2.
Jablko, uhorky a šunku nakrájame tiež na malé kocky , cibuľu na jemno. Mrkvu s hráškom scedíme, všetko vložíme do misy ku zeleru a kalerábu.
Označiť ako dokončené
3.
Osolíme, okoreníme, zalejeme majonézou a poriadne premiešame. Necháme odležať v chladničke min. 1 hod. pred podávaním.
Označiť ako dokončené