Flank steak s dubákovo-šampiňónovou omáčkou,SCD hráškové penne

Stredne náročný

3-4

Pre 3-4 osoby potrebujeme:
1 ks vyzretý flank steak
olej, soľ, ml.čierne korenie

Omáčka:
100 g cibule
3 PL oliv.oleja
20 g sušených dubákov
200 g čerstvých šampiňónov /50 g odložíme v celku bokom/
50 g sušených paradajok
1 ČL dižónskej horčice
300 ml kešu /mandľovej/ smotany
voda na podliatie podĺa potreby
soľ, ml.čierne korenie, kurkuma, ml. čierna rasca
1 balenie SCD cestovín /penne z mladého zeleného hrášku/

Postup:
Flank steak vcelku som naložila na 12 hodín do oleja /bez soli a korenia/. Marinovaný steak opekáme na grilovacej panvici min.po 5 min./podľa toho, aký má byť prepečený./
Upečený steak zakryjeme /alobalom/ a necháme odpočívať 10-15 min. Potom ho nakrájame na tenké plátky a pred servírovaním osolíme a okoreníme.

Príprava omáčky:
Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, postupne pridáme nakrájané namočené dubáky, sušené paradajky, osolíme, okoreníme. Nakrájané šampiňóny pridáme, až keď sú paradajky a dubáky zmäknuté. Podlejeme vodou podľa potreby. Povaríme asi 35 min. Odstavíme a rozmixujeme s kešu /mandľovou/ smotanou a horčicou. Necháme prejsť varom, odstavíme. Cestoviny uvaríme podľa návodu.
Šampiňóny, ktoré sme odložili nabok nakrájame na štvrťky, opečieme na masle a ozdobíme ním cestoviny s omáčkou a nakrájaným steakom.
No Reviews

Postup

1.

Flank steak naložte na 12 hodín do oleja /bez soli a korenia/.

Označiť ako dokončené
2.

Marinovaný steak opekáme na grilovacej panvici min.po 5 min./podľa toho, aký má byť prepečený./ Upečený steak zakryjeme /alobalom/ a necháme odpočívať 10-15 min.

Označiť ako dokončené
3.

Potom ho nakrájame na tenké plátky a pred servírovaním osolíme a okoreníme.

Označiť ako dokončené
4.

Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, postupne pridáme nakrájané namočené dubáky, sušené paradajky, osolíme, okoreníme.

Označiť ako dokončené
5.

Nakrájané šampiňóny pridáme, až keď sú paradajky a dubáky zmäknuté. Podlejeme vodou podľa potreby. Povaríme asi 35 min.

Označiť ako dokončené
6.

Odstavíme a rozmixujeme s kešu /mandľovou/ smotanou a horčicou. Necháme prejsť varom, odstavíme.

Označiť ako dokončené
7.

Cestoviny uvaríme podľa návodu.

Označiť ako dokončené
8.

Šampiňóny, ktoré sme odložili nabok nakrájame na štvrťky, opečieme na masle a ozdobíme ním cestoviny s omáčkou a nakrájaným steakom.

Označiť ako dokončené