Domáci jogurt SCD
veľmi ľahký
Potrebujeme:
850 ml plnotučného mlieka
150 ml /g smotanového jogurtu
plastová termo nádoba na jogurt /1000 ml/
Postup:
Mlieko v hrnci ohrejeme na vyššiu teplotu /vyskúšame prstom, nesmie páliť/.Mlieko nesmie ani vrieť.
Do takto ohriateho mlieka zamiešame jogurt, a vlejeme do nádoby na jogurt. Zatvoríme a necháme na teplom mieste
zrieť minimálne 24 hod. Ja nepoužívam elektrický jogurtovač, stačí teplo z radiátora, alebo slnko. Jogurt bude krásne hustý.
No Reviews
Postup
1.
Mlieko v hrnci ohrejeme na vyššiu teplotu /vyskúšame prstom, nesmie páliť/.
Mlieko nesmie ani vrieť.
Označiť ako dokončené
2.
Do takto ohriateho mlieka zamiešame jogurt, a vlejeme do nádoby na jogurt. Zatvoríme a necháme na teplom mieste zrieť minimálne 24 hod.
Označiť ako dokončené
3.
Bud použijete elektrický jogurtovač, alebo stačí teplo z radiátora, alebo slnko. Jogurt bude krásne hustý.
Označiť ako dokončené