Domáci jogurt SCD

veľmi ľahký

Potrebujeme:

850  ml plnotučného mlieka
150  ml /g  smotanového jogurtu
plastová termo nádoba na jogurt /1000 ml/
Postup:
Mlieko  v hrnci ohrejeme na vyššiu teplotu /vyskúšame prstom, nesmie páliť/.Mlieko nesmie ani vrieť.
Do takto ohriateho mlieka zamiešame jogurt, a vlejeme do nádoby na jogurt. Zatvoríme a necháme na teplom mieste
zrieť minimálne 24 hod. Ja nepoužívam elektrický jogurtovač, stačí teplo z radiátora, alebo slnko. Jogurt bude krásne hustý.

No Reviews

Postup

1.

Mlieko  v hrnci ohrejeme na vyššiu teplotu /vyskúšame prstom, nesmie páliť/.

Mlieko nesmie ani vrieť.
Označiť ako dokončené
2.

Do takto ohriateho mlieka zamiešame jogurt, a vlejeme do nádoby na jogurt. Zatvoríme a necháme na teplom mieste zrieť minimálne 24 hod.

Označiť ako dokončené
3.

Bud použijete elektrický jogurtovač, alebo stačí teplo z radiátora, alebo slnko. Jogurt bude krásne hustý.

Označiť ako dokončené