Černohorský rezeň SCD
Pre 4 osoby potrebujeme:
700g kuracie stehná horné
soľ, ml. čierne korenie
Na cestíčko potrebujeme:
700g maslovej tekvice
3 vajcia
3 PL jogurtu SCD
100g banánovej múky
4 str. cesnaku
soľ, majoránka, ml.čierne korenie, minerálka podľa potreby
olej na vyprážanie
Postup:
Kuracie stehná umyjeme, odblaníme a naklepeme. Osollíme, okoreníme z obidvoch strán. Pripravíme si cestíčko.
Očistenú tekvicu nastrúhame na jemno /malé slzičky/ ,jemne posolíme a necháme vypotiť./30 min./ Vyžmýkame, pridáme vajcia, jogurt, banán.múku, soľ. majoránku, prelisovaný cesnak,ml.čier.konie. Vymiešame a necháme postáť 20 min. Ak je cesto husté, pridáme trochu minerálky. Naklepané rezne opatrne obalíme v cestíčku a dáme na horúci olej vo väčšej panvici vyprážať. Znížime teplotu. Pečieme pomaly,z obidvoch strán, aby rezne nezhoreli. Podávame s ľubovoľným šalátom, kvasenou zeleninou, či zeleninovýmm pyré.