Biskupský chlebík SCD
Stredne náročný
Biskupský chlebík SCD
Potrebujeme:
4 vajcia
100 g medu
125 g masla
150 g mletých orechov
30 g sušených sliviek
30 g sušených marhúľ
20 g hrozienok
20 g kokosových lupienkov
50 g nasekaných orechov (lieskovce,mandle. kešu)
3/4 ČL sódy bic.
1/2 PL banánovej múky na obalenie sušeného ovocia
nastrúhaná kôra z 2 citrónov (citróny umyjeme v horúcej vode so sódou bicarbónou, aby sme odstránili chemický postrek.)
Postup:
Vajcia oddelíme, z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Slivky, marhule a hrozienka nasekáme a posypeme banán. múkou. Maslo vymiešame s medom, pridáme žĺtky, postupne zapracujeme nasekané orechy, kokosové lupienky, sušené ovocie obalené v múke a citrónovú kôru. Na záver vmiešame sneh z bielkov, mleté orechy a sódu bicarb. Cesto vylejeme do formy na srnčí chrbát, ktorú vymastíme a vysypeme kokos. múkou. (Ja používam teflónovú formu, stačí ju postriekať olejom.) Pečieme 60 min.pri 150 st. Po upečení necháme vychladnúť, až potom vyklopíme.
No Reviews
Postup
1.
Vajcia oddelíme, z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
Označiť ako dokončené
2.
Slivky, marhule a hrozienka nasekáme a posypeme banán. múkou. Maslo vymiešame s medom, pridáme žĺtky, postupne zapracujeme nasekané orechy, kokosové lupienky, sušené ovocie obalené v múke a citrónovú kôru.
Označiť ako dokončené
3.
Na záver vmiešame sneh z bielkov, mleté orechy a sódu bicarbonu.
Označiť ako dokončené
4.
Cesto vylejeme do formy na srnčí chrbát, ktorú vymastíme a vysypeme kokos. múkou.
Označiť ako dokončené
5.
Pečieme 60 min.pri 150 st. Po upečení necháme vychladnúť, až potom vyklopíme.
Označiť ako dokončené