Veľkonočný majonézový aspik s údeným mäsom

Stredne náročný

Základná majonéza:
2 žĺtky
150ml oleja
1 PL horčice
soľ, ml.čierne korenie

Postup:
Všetky suroviny musia mať izbovú teplotu Do žĺtkov za stáleho miešania pomaly prilievame olej a miešame do zhustnutia. Ak chceme veľmi hustú majonézu, pridáme viac oleja.
Osolíme, okoreníme a jemne vmiešame horčicu. Odložíme.

Na aspik potrebujeme:
200g vareného údeného mäsa /nakrájať na malé kocky/
150g šunky bez dextrózy /plátky/
100g nakrájaných kvasených uhoriek
50g čiernych olív
50g nakrájaných šampiňónov v slanom náleve
30g želatíny v prášku + 300ml studenej vody na napučanie
100 ml vody na zriedenie majonézy
1 PL medu
citrónová šťava z 1/2 citróna

Postup:
Formu na srnčí chrbát vystelieme potravinovou fóliou a plátkami šunky. Napučanú želatínu vo vode jemne zahrejeme,/nesmie sa variť !!/ pridáme med, citrónovú šťavu a postupne vmiešame nakrajáné údené mäso, uhorky, olivy a šampiňóny. Na záver vmiešame majonézu, ktorú sme predtým zriedili studenou vodou. Touto zmesou naplníme formu.
Dáme stuhnúť do chladničky na 3 hod. Potom vyklopíme a nakrájame.

No Reviews

Postup

1.

Formu na srnčí chrbát vystelieme potravinovou fóliou a plátkami šunky.

Označiť ako dokončené
2.

Napučanú želatínu vo vode jemne zahrejeme,/nesmie sa variť !!/ pridáme med, citrónovú šťavu a postupne vmiešame nakrajáné údené mäso, uhorky, olivy a šampiňóny

Označiť ako dokončené
3.

Na záver vmiešame majonézu, ktorú sme predtým zriedili studenou vodou.

Označiť ako dokončené
4.

Touto zmesou naplníme formu. Dáme stuhnúť do chladničky na 3 hod. Potom vyklopíme a nakrájame.

Označiť ako dokončené