Tekvicová omeleta na taliansky spôsob
ľahký
Pre 2 osoby potrebujeme:
250g tekvice hokaido
50g póru /jarná cibuľka/
150ml oleja
4 vajcia
50g sušených paradajok
50g čiernych olív
60g strúhaného syra /Rival, Gorgonzola/
1 PL čerstvej nasekanej pažítky /petržlenová vňať/
soľ, korenie na cestoviny
Postup:
Umytú tekvicu nakrájame na malé kocky. Nešúpeme! V panvici zohrejeme olej a kocky tekvice dáme pražiť. Po 10 min. pridáme nakrájaný pór a ešte 5min. pražíme. Odstavíme a scedíme.
V mise vyšľaháme vajcia, osolíme, okoreníme. Postupne vmiešame nakrájané paradajky, olivy a zmes tekvice s pórom. Zmes vylejeme na panvicu,posypeme strúhaným syrom, pažítkou. Stiahneme teplotu, prikryjeme a pečieme 10min. Potom odkryjeme a omeletu dopečieme tak, aby boli okraje chrumkavé.
No Reviews
Postup
1.
Umytú tekvicu nakrájame na malé kocky. Nešúpeme!
Označiť ako dokončené
2.
V panvici zohrejeme olej a kocky tekvice dáme pražiť. Po 10 min. pridáme nakrájaný pór a ešte 5min. pražíme. Odstavíme a scedíme.
Označiť ako dokončené
3.
V mise vyšľaháme vajcia, osolíme, okoreníme.
Označiť ako dokončené
4.
Postupne vmiešame nakrájané paradajky, olivy a zmes tekvice s pórom.
Označiť ako dokončené
5.
Zmes vylejeme na panvicu,posypeme strúhaným syrom, pažítkou. Stiahneme teplotu, prikryjeme a pečieme 10min.
Označiť ako dokončené
6.
Potom odkryjeme a omeletu dopečieme tak, aby boli okraje chrumkavé.
Označiť ako dokončené