Tekvicová omeleta na taliansky spôsob

Pre 2 osoby potrebujeme:

250g tekvice hokaido
50g póru /jarná cibuľka/
150ml oleja
4 vajcia
50g sušených paradajok
50g čiernych olív
60g strúhaného syra /Rival, Gorgonzola/
1 PL čerstvej nasekanej pažítky /petržlenová vňať/
soľ, korenie na cestoviny

Postup:
Umytú tekvicu nakrájame na malé kocky. Nešúpeme!  V panvici zohrejeme olej a kocky tekvice dáme pražiť. Po 10 min. pridáme nakrájaný pór a ešte 5min. pražíme. Odstavíme a scedíme.
V mise vyšľaháme vajcia, osolíme, okoreníme. Postupne vmiešame nakrájané paradajky, olivy a zmes tekvice s pórom. Zmes vylejeme na panvicu,posypeme strúhaným syrom, pažítkou. Stiahneme teplotu, prikryjeme a pečieme 10min. Potom odkryjeme a omeletu dopečieme tak, aby boli okraje chrumkavé.

No Reviews

Postup

1.

Umytú tekvicu nakrájame na malé kocky. Nešúpeme! 

Označiť ako dokončené
2.

V panvici zohrejeme olej a kocky tekvice dáme pražiť. Po 10 min. pridáme nakrájaný pór a ešte 5min. pražíme. Odstavíme a scedíme.

Označiť ako dokončené
3.

V mise vyšľaháme vajcia, osolíme, okoreníme.

Označiť ako dokončené
4.

Postupne vmiešame nakrájané paradajky, olivy a zmes tekvice s pórom.

Označiť ako dokončené
5.

Zmes vylejeme na panvicu,posypeme strúhaným syrom, pažítkou. Stiahneme teplotu, prikryjeme a pečieme 10min.

Označiť ako dokončené
6.

Potom odkryjeme a omeletu dopečieme tak, aby boli okraje chrumkavé.

Označiť ako dokončené