Pečeň na jablkách s horčicovou omáčkou, zelerové hranolky
Pre 4 osoby potrebujeme:
800g morčacích /kuracích/ pečienok
400g jabĺk
100g póru /cibule/
3 PL ghee masla
3 PL horčice
300ml vody
1 zarovnaná PL banánovej múky
soľ, ml.čierne korenie
Postup:
Na veľkej panvici roztopíme 2 PL ghee masla, pridáme pór nakrájaný na kolieska, očistené jablká nakrájané na kocky a opekáme približne 15 min.
Ak je potrebné podlejeme jablká troškou vody, aby neprihoreli. Udusené jablká z pórom odložíme. Na panvici rozpustíme 1 PL ghee masla, prudko orestujeme umytú a nakrájanú pečeň na väčšie kúsky. Keď pečeň zosvetlie, vložíme jablká s pórom, zalejeme zmesou vody, horčice, banánovej múky a necháme prejsť varom asi 10 min. Osolíme, okoreníme a odstavíme.
Podávame so zelerovými hranolkami.
No Reviews
Postup
1.
Na veľkej panvici roztopíme 2 PL ghee masla, pridáme pór nakrájaný na kolieska, očistené jablká nakrájané na kocky a opekáme približne 15 min.
Označiť ako dokončené
2.
Ak je potrebné podlejeme jablká troškou vody, aby neprihoreli. Udusené jablká z pórom odložíme.
Označiť ako dokončené
3.
Na panvici rozpustíme 1 PL ghee masla, prudko orestujeme umytú a nakrájanú pečeň na väčšie kúsky.
Označiť ako dokončené
4.
Keď pečeň zosvetlie, vložíme jablká s pórom, zalejeme zmesou vody, horčice, banánovej múky a necháme prejsť varom asi 10 min. Osolíme, okoreníme a odstavíme.
Označiť ako dokončené
5.
Podávame so zelerovými hranolkami.
Označiť ako dokončené