Pečeň na jablkách s horčicovou omáčkou, zelerové hranolky

Pre 4 osoby potrebujeme:
800g morčacích /kuracích/ pečienok
400g jabĺk
100g póru /cibule/
3 PL ghee masla
3 PL horčice
300ml vody
1 zarovnaná PL banánovej múky
soľ, ml.čierne korenie

Postup:
Na veľkej panvici roztopíme 2 PL ghee masla, pridáme pór nakrájaný na kolieska, očistené jablká nakrájané na kocky a opekáme približne 15 min.
Ak je potrebné podlejeme jablká troškou vody, aby neprihoreli. Udusené jablká z pórom odložíme. Na panvici rozpustíme 1 PL ghee masla, prudko orestujeme umytú a nakrájanú pečeň na väčšie kúsky. Keď pečeň zosvetlie, vložíme jablká s pórom, zalejeme zmesou vody, horčice, banánovej múky a necháme prejsť varom asi 10 min. Osolíme, okoreníme a odstavíme.
Podávame so zelerovými hranolkami.

No Reviews

Postup

1.

Na veľkej panvici roztopíme 2 PL ghee masla, pridáme pór nakrájaný na kolieska, očistené jablká nakrájané na kocky a opekáme približne 15 min.

Označiť ako dokončené
2.

Ak je potrebné podlejeme jablká troškou vody, aby neprihoreli. Udusené jablká z pórom odložíme.

Označiť ako dokončené
3.

Na panvici rozpustíme 1 PL ghee masla, prudko orestujeme umytú a nakrájanú pečeň na väčšie kúsky.

Označiť ako dokončené
4.

Keď pečeň zosvetlie, vložíme jablká s pórom, zalejeme zmesou vody, horčice, banánovej múky a necháme prejsť varom asi 10 min. Osolíme, okoreníme a odstavíme.

Označiť ako dokončené
5.

Podávame so zelerovými hranolkami.

Označiť ako dokončené