Šampiňónové ragú so zeleninou, syrom a grilovanými kuracími stehienkami
Pre 4 osoby potrebujeme:
6-8 ks kuracích stehien dolných
4 PL oliv.oleja
250g malých hnedých šampiňónov
100g póru
200g tekvice
1 konzerva sterilizovanej fazule /povolenej v SCD/
1 malá cuketa na rozmixovanie
200ml vody
3 PL horčice
100g tvrdého syra /gouda,čedar/
soľ, korenie na cestoviny
Postup:
Umyté kuracie stehná osolíme , pokvapkáme oliv.olejom, posypeme korením na cestoviny a dáme grilovať. Ja grilujem v teplovzdušnej rúre 25 min.
Na veľkej panvici na oleji orestujeme spolu nakrájaný pór na kolieska, šampiňóny na polovičky, tekvicu na kocky /10min./ Cuketu rozmixujeme s vodou a horčicou, vlejeme ku zelenine, pridáme prepláchnutú a scedenú fazuľu. Osolíme, okoreníme, krátko prevaríme. Posypeme nastrúhaným syrom, vložíme grilované stehienka.