Treska zapečená v cuketovom župániku s mandľami
Pre 2 osoby potrebujeme:
2 kocky tresky bez glazovania /200g/
2 menšie cukety /800g/
200ml kešu/mandľovej smotany/
100g nastrúhaného tvrdého syra/ môže byť aj údený/
1/2 ČL bazalkového pesta /iné bylinky/
2 PL mandľových lupienkov
soľ, korenie na ryby bez nepovolených prísad, citr. šťava, olej na opečenie cukety a ryby.
Postup:
Cuketu umyjeme a nakrájame pozdĺžne na 0,5 cm pláty, poukladáme na vymastený plech a dáme piecť do rúry 15 min.na 200st.
Tresku umyjeme, osušíme, posypeme korením na ryby a rýchlo opečieme na oleji /masle/ z obidvoch strán.
Zapekaciu misu /23x19cm/ vymastíme olejom, a poukladáme polovicu opečených cuketových plátov. Na cuketu položíme ryby, pokvapkáme citr. šťavou, posypeme strúhaným syrom.
Poukladáme druhú polovicu cuketových plátov. V smotane rozmiešame bazalkové pesto /iné bylinky/ a zalejeme cuketu s rybou. Posypeme plátkami mandlí a dáme piecť do rúry 35 min. pri 190 st. Podávame s ľubovoľným zeleninovým šalátom, alebo pickles zeleninou.