Krémová rybacia polievka
ľahký
Potrebujeme:
100 g póru /biela aj zelená časť/
300 g mrkvy
150 g zeleru
100 g petržlenu
200 g čerstvých paradajok /sparené a olúpané/
300 g lososa /iná čerstvá ryba/
1 menšia brokolica
3 PL oliv. olej
1700 ml vody
250 ml kešu/mandľovej smotany./
soľ, 1 ČL čiernej rasce, 1/2 ČL ml. bieleho korenia, 1/2 ČL kurkumy, 2 PL nasekanej petržlenovej vňate, citrónová šťava podľa chuti.
Postup:
Na oleji orestujeme nakrájaný pór, pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, zeler a petržlen. Opečieme 3-4 minúty, osolíme, okoreníme ,podlejeme vodou a varíme 20 min.
Paradajky a lososa nakrájame na malé kocky, brokolicu rozoberieme na menšie ružičky. Všetko vložíme do polievky a varíme ešte 15 min.
Kešu /mandľovú/ smotanu a petržlenovú vňať pridáme do polievky, povaríme ešte 1 min.a odstavíme. Dochutíme citrónovou šťavou.