Karfiolovo-tekvicové pyré
Na karfiolovo-tekvicové pyré pre 4-6 osôb potrebujeme:
700 g karfiolu
600 g tekvice /maslovej/
4 PL oliv.oleja
150 ml vody
40 g masla
100 ml mandľovej (kešu) smotany
soľ, ml.biele korenie, štipka strúhaného muškátového orieška
Postup:
Surový karfiol rozoberieme na ružičky, očistenú tekvicu nakrájame na väčšie kocky. Poukladáme na plech, osolíme, okoreníme, polejeme olejom, podlejeme vodou a dáme piecť do rúry 50 min.pri 180 st. Do upečenej zeleniny dáme rozpustiť maslo. Preložíme do nádoby, v ktorej sa bude zelenina dobre mixovať na pyré. Pridáme mandľovú (kešu) smotanu a rozmixujeme na hladké pyré. Toto pyré sa hodí aj pre VEGÁNOV, namiesto masla si pridajú viac rastlinnej smotany.
No Reviews
Postup
1.
Surový karfiol rozoberieme na ružičky, očistenú tekvicu nakrájame na väčšie kocky.
Označiť ako dokončené
2.
Poukladáme na plech, osolíme, okoreníme, polejeme olejom, podlejeme vodou a dáme piecť do rúry 50 min.pri 180 st.
Označiť ako dokončené
3.
Do upečenej zeleniny dáme rozpustiť maslo.
Označiť ako dokončené
4.
Preložíme do nádoby, v ktorej sa bude zelenina dobre mixovať na pyré. Pridáme mandľovú /kešu/ smotanu a rozmixujeme na hladké pyré.
Označiť ako dokončené