Zapekaná treska v cuketovom župane s bazalkou a mandľami
Stredne náročný
Pre 2 osoby potrebujeme:
2 kocky tresky bez glazovania /200g/
1 väčšia cuketa /1000g/
200 ml mandľovej smotany
100 g nastrúhaného tvrdého syra /gouda, čedar/
1/2 ČL bazalkového pesta /nemusí byť/
1 PL mandľových lupienkov
soľ, korenie na ryby, citr. šťava
Cuketu umyjeme ,nakrájame na pozdĺžne pláty /0,5 cm/, poukladáme na vymastený plech a dáme piecť do rúry 20 min.na 200 stupňov.
Tresku umyjeme, osušíme, posolíme, pokvapkáme citrónom a posypeme korením na ryby.
Zapekaciu misku /23 x 19 cm/ natrieme olejom a poukladáme polovicu upečených cuketových plátov. Na cuketu položíme ochutenú rybu, posypeme strúhaným syrom, zakryjeme cuketovými plátmi.
V mandľovej smotane rozmiešame bazalkové pesto a zalejeme cuketu s rybou.
Na povrch nasypeme plátky mandlí a dáme piecť do rúry 45 min. na 190 stupňov.
No Reviews
Postup
1.
Cuketu umyjeme ,nakrájame na pozdĺžne pláty /0,5 cm/, poukladáme na vymastený plech a dáme piecť do rúry 20 min.na 200 stupňov. Tresku umyjeme, osušíme, posolíme, pokvapkáme citrónom a posypeme korením na ryby.
Označiť ako dokončené
2.
Zapekaciu misku /23 x 19 cm/ natrieme olejom a poukladáme polovicu upečených cuketových plátov. Na cuketu položíme ochutenú rybu, posypeme strúhaným syrom, zakryjeme cuketovými plátmi.
Označiť ako dokončené
3.
V mandľovej smotane rozmiešame bazalkové pesto a zalejeme cuketu s rybou. Na povrch nasypeme plátky mandlí a dáme piecť do rúry 45 min. na 190 stupňov.
Označiť ako dokončené