Tekvicová roláda so slivkovým džemom, kokosovou smotanou a orechami
Stredne náročný
Tekvicová roláda so slivkovým džemom, kokosovou smotanou a orechami
Roláda :
500 g mladej zelenej tekvice (cukety)
5 vajec
1 PL oleja
1 PL medu
2 PL banán. múky
3/4 ČL sódy bikarbóny
Náplň :
5 PL slivkového lekváru bez pridaného cukru
400 ml kokosovej smotany
4 PL medu
80 g mletých orechov (kokosu)
20 g práškovej želatíny
Postup:
Umytú tekvicu nastrúhame na hrubom strúhadle aj so šupou a necháme vypotiť.30 min. Poriadne vyžmýkame (cez handru).
Vajcia vyšľaháme, pridáme olej, med , vyžmýkanú cuketu a rozmixujeme na hladké cesto. Pridáme banán. múku, sódu bicarb., krátko premiešame
a vylejeme na plech vystlaný pečiacim papierom. Pečieme 20 min.pri 185 st. Upečené cesto preklopíme na druhý papier, pôvodný papier odstránime.
Necháme vychladnúť. Želatínu pripravíme podľa návodu , zahrejeme a rozpustíme v kokosovej smotane. Osladíme medom, vmiešame orechy a necháme tuhnúť.
Cesto natrieme slivkovým džemom, a už takmer stuhnutú plnku navrstvíme na natreté cesto a jemne zvinieme do rolády. Zabalíme do potrav. fólie a odložíme do chladničky asi na 2 hod. Až potom krájame.
No Reviews
Postup
1.
Umytú tekvicu nastrúhame na hrubom strúhadle aj so šupou a necháme vypotiť.30 min. Poriadne vyžmýkame. /cez handru/
Označiť ako dokončené
2.
Vajcia vyšľaháme, pridáme olej, med , vyžmýkanú cuketu a rozmixujeme na hladké cesto. Pridáme banán. múku, sódu bicarb.,krátko premiešame a vylejeme na plech vystlaný pečiacim papierom. Pečieme 20 min.pri 185 st.
Označiť ako dokončené
3.
Upečené cesto preklopíme na druhý papier, pôvodný papier odstránime. Necháme vychladnúť. Želatínu pripravíme podľa návodu , zahrejeme a rozpustíme v kokosovej smotane. Osladíme medom, vmiešame orechy a necháme tuhnúť.
Označiť ako dokončené
4.
Cesto natrieme slivkovým džemom, a už takmer stuhnutú plnku navrstvíme na natreté cesto a jemne zvinieme do rolády. Zabalíme do potrav. fólie a odložíme do chladničky asi na 2 hod. Až potom krájame.
Označiť ako dokončené