Slovenský šalát zo zlatej repy v náleve

Slovenský šalát zo zlatej repy v náleve

Potrebujeme:

1000 g zlatej /žltej repy/
1 veľká cibuľa
2 PL oleja
2 ČL dižónskej horčice
2-3 ks kvasených uhoriek

Nálev :
300 ml vody
3 Pl octu
2 PL medu
1 ČL soli, 1/2 ČL ml. bieleho korenia

Do vriacej vody pridáme ostatné suroviny, necháme krátko prevrieť, odstavíme a necháme vychladnúť.

Postup:

Buľvy repy uvaríme do mäkka /min.1 hod./ Necháme vychladnúť. Nakrájame na hranolky, vložíme do misy. Cibuľu nakrájame na kolieska, orestujeme na oleji. Pridáme ku repe aj s horčicou a nakrájanými uhorkami. Zalejeme nálevom, dôkladne premiešame ,necháme niekoľko hodín odležať v chladničke.

No Reviews

Postup

1.

Buľvy repy uvaríme do mäkka /min.1 hod./ Necháme vychladnúť. Nakrájame na hranolky, vložíme do misy. Cibuľu nakrájame na kolieska, orestujeme na oleji.

Označiť ako dokončené
2.

Pridáme ku repe aj s horčicou a nakrájanými uhorkami. Zalejeme nálevom, dôkladne premiešame ,necháme niekoľko hodín odležať v chladničke.

Označiť ako dokončené