Pikantné kuracie na kari omáčke s kešu smotanou, zelerové halušky
Potrebujeme (pre 4 osoby):
600 g kuracích pŕs
1 cibuľa
1/2 červenej /žltej papriky/
2 PL masla
1 menšia cuketa
hrsť sušených paradajok
3 lyžice pikantnej kari pasty /v súlade s SCD/
500 ml kešu smotany
500 ml vývaru /vody/
soľ, nasekaná čerstvá petržlenová vňať.
Postup:
Umyté kuracie prsia nakrájame na kocky ,orestujeme na masle ,osolíme a odložíme. Na väčšej panvici /wok/ na masle orestujeme nakrájanú cibuľu, papriku a nakrájané suš. paradajky, ktoré pred varením namočíme do studenej vody. Cuketu nastrúhame na hrubom strúhadle, vyžmýkame,/cez handru/ a pridáme dusiť ku zelenine. Podlejeme vývarom. Pridáme mäso. Kari pastu rozmiešame s kešu smotanou a vývarom a vlejeme do zeleniny s mäsom.Povaríme asi 20 min.,dosolíme, pridáme nasekamú petrž.vňať a odstavíme. Podávame so zelerovými haluškami z banán.múky. Recept na zelerové halušky nájdete pri pečenej rybe s lečom a haluškami.