Ostrokyslá polievka SCD
Ostrokyslá polievka SCD
Potrebujeme:
1 ks kuracie prsia (200g)
2 ks mrkvy (200g)
100 g zeleru
100 g g póru (biela časť)
150 g čerstvých húb (šampiňóny, hliva)
20 g nakrájaných sušených húb (judášovo ucho)
1/2 čerstvej žltej papriky
1 jarná cibuľka
1 ČL nasekaná čilli paprička
1 ČL nastrúhaný zázvor
2 vajcia
2 500 ml vody
10 g práškovej želatíny (napočať v 200ml studenej vody)
1 PL medu
50 ml octu
soľ, 1 ČL drvenej rasce, 1 ČL kurkumy, 1/2 ČL ml.čier.korenia
Postup:
Sušené nakrájané huby namočíme do studenej vody cez noc. Do väčšieho hrnca do studenej vody vložíme umyté kuracie mäso a namočené huby.
Pór, mrkvu,zeler a ošúpanú papriku nakrájame (nastrúhame) na drobno a vložíme do polievky. Osolíme, okoreníme a varíme asi 45min (mäso musí byť uvarené).
Uvarené mäso vyberieme, necháme trochu vychladnúť. Šampiňóny (hlivu) tiež nakrájame na drobno a pridáme do polievky aj so zázvorom a čilli papričkou. Krátko povaríme.
Jarnú cibuľku nakrájame na tenké prúžky a pridáme do polievky s narezaným mäsom. Vajcia rozšĺaháme s trochou vody, nalejeme na povrch polievky a necháme prevarť, odstavíme. Dosladíme medom, okyslíme octom. Želatínu necháme napučať podľa návodu a dáme rozpustiť do mierne vychladnutej polievky.