Rebarborovo- jahodová hrnčeková bublanina SCD
Rebarborovo- jahodová hrnčeková bublanina SCD
Potrebujeme:
1 hrnček = 250 ml
6 vajec
1 hrnček mletých orechov
1 hrnček strúhaného kokosu
1 hrnček kokosového mlieka
1/2 hrnčeka medu
1/2 hrnčeka kokosového oleja (masla)
1 hrnček rebarbory nakrájanej nadrobno
1 hrnček nakrájaných jahôd
2 PL kokosovej múky na obalenie ovocia
1 ČL škorice
1 ČL sódy bikarbóny
Postup:
Rebarborové stonky očistíme škrabkou, nakrájame na malé kúsky, jemne posolíme a necháme na sitku odkvapať prebytočnú vodu.
Vajcia oddelíme a z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame, pridáme kokosovú smotanu a postupne med, roztopený kokos.olej (maslo),orechy, kokos, škoricu, sódu bikarbónu, sneh z bielkov a vylejeme na vymastený a kokosovou múkou vysypaný plech (rozmer 30×42 cm). Nakrájanú rebarboru a jahody dáme extra do misy, poprášime kokosovou múkou a rovnomerne rozložíme na cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre 35 min. pri 170 st.
Po upečení necháme vychladnúť, až potom krájame.