Mäsové guľky v paradajkovej omáčke, mrkvové halušky z banán.múky
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke, mrkvové halušky z banán.múky
Omáčka:
150g červenej cibule
800 g paradajok v konzerve (2 plechovky), v lete 1000g čerstvých paradajok
2 ks zelenej papriky (1 ks odložiť ku mäsu)
200 g cukety
3 PL ol.oleja
400 ml kokosovej (mandľovej) smotany
soľ,
1 ČL čiernej rasce,
4 ks klinček,
1 ČL škorice,
1 ČL kurkumy,
1/2 ČL ml.bieleho korenia,
2 PL ďatlového sirupu,
nasekaná čerstvá bazalka
Na oleji vo väčšom hrnci orestujeme pokrájanú cibuľu a zelenú papriku, pridáme soľ, všetky koreniny, poopekáme, podlejeme troškou vody, pridáme nastrúhanú cuketu
a nakrájané paradajky. Povaríme asi 15. min. Odstavíme a rozmixujeme na hladkú omáčku osladíme ďatl.sirupom, vlejeme smotanu, privedieme k varu.
Z mäsovej zmesi mokrými rukami robíme guľky a vkladáme do omáčky a na slabom ohni varíme 20 min.
1 zelenú papriku naplníme mäsovou zmesou a dáme pre chuť variť do omáčky.
Mäsové guľky:
1000 g mletého mäsa (ľubovoľné)
2 vajcia
soľ, kurkuma, ml.červ.paprika, ml.biele korenie
Všetko spolu dobre vymiešať.
Mrkvové halušky z banán.múky:
400 g mrkvy
4 vajcia
2 ČL ol.oleja
180 g banán.múky
1 ČL soli. 2 ČL sušeného cesnaku, 2 ČL nasekanej pažítky
Mrkvu očistíme a uvaríme do mäkka. Necháme vychladnúť. Ku mrkve pridáme vajcia ,olej ,soľ a koreniny. Rozmixujeme na hladko. Varechou primiešame múku
a necháme 20 min.odstáť !
Do osolenej vriacej vody zavárame halušky. Varíme len 1 minútu !
Odstavíme, zalejeme studenou vodou, scedíme.
Upozornenie – Toto množstvo zaváram na 2x Inak sa vám halušky rozvaria.