Francuzáky SCD s parmezánom
Potrebujeme:
2-3 mladé kaleráby
250 g morčacej šunky /salámy/ bez dextrózy
2 vajcia uvarené na tvrdo
1 surové vajce
250 ml mandľovej /kešu/ smotany
70 g parmezánu
1 ČL bylinkovej soli, drvená rasca, olej na vymastenie formy
Postup:
Kaleráby očistíme a nakrájame na tenké plátky. Do vymastenej formy poukladáme 1/2 plátkov kalerábu. Posypeme drvenou rascou. Navrstvíme nakrájanú šunku,
potom nakrájané varené vajíčka a opäť plátky kalerábu. V smotane rozšľaháme surové vajce s bylink. soľou a zalejeme francuzáky. Pečieme 1 hodinu pri 170 stupňoch.
Vyberieme z rúry, posypeme strúhaným parmezánom a dáme naspäť do rúry dopiecť 10 min.
Podávame s kvasenou uhorkou, alebo ľubovoľným šalátom.
No Reviews
Postup
1.
Kaleráby očistíme a nakrájame na tenké plátky.
Označiť ako dokončené
2.
Do vymastenej formy poukladáme 1/2 plátkov kalerábu.
Označiť ako dokončené
3.
Posypeme drvenou rascou. Navrstvíme nakrájanú šunku, potom nakrájané varené vajíčka a opäť plátky kalerábu.
Označiť ako dokončené
4.
V smotane rozšľaháme surové vajce s bylink. soľou a zalejeme francuzáky.
Označiť ako dokončené
5.
Pečieme 1 hod. pri 170 st.
Označiť ako dokončené
6.
Vyberieme z rúry, posypeme strúhaným parmezánom a dáme naspäť do rúry dopiecť 10 min.
Označiť ako dokončené
7.
Podávame s kvasenou uhorkou, alebo ľubovoľným šalátom.
Označiť ako dokončené