Tekvicový prívarok s kešu smotanou a bylinkami
Potrebujeme:
1000 g mladej tekvice (maslovej)
150g cibule
1 PL masla/oleja/
soľ,1 žĺtok
250 ml kešu smotany
1 PL citr.šťavy
1 čļ med
1 PL záhr.bylinky/majoránka,kari/,kôpor/
Postup:
Očistenú a jadrovníka zbavenú tekvicu nastrúhame na hrubom strúhadle. Na masle /oleji/ speníme nakrájanú cibuľu, pridáme nastrúhanú tekvicu, osolíme, okoreníme a dusíme do mäkka./35 min/. Do rozmixovanej kešu smotany pridáme žĺtok, prevaríme a odstavíme. Dochutíme citr. šťavou a medom, pridáme kôpor. Podávame s volským okom, grilovaným syrom, alebo SCD chlebíkom.
No Reviews
Postup
1.
Očistenú a jadrovníka zbavenú tekvicu nastrúhame na hrubom strúhadle.
Označiť ako dokončené
2.
Na masle /oleji/ speníme nakrájanú cibuľu, pridáme nastrúhanú tekvicu, osolíme, okoreníme a dusíme do mäkka./35 min/.
Označiť ako dokončené
3.
Do rozmixovanej kešu smotany pridáme žĺtok, prevaríme a odstavíme.
Označiť ako dokončené
4.
Dochutíme citr. šťavou a medom, pridáme kôpor. Podávame s volským okom, grilovaným syrom, alebo SCD chlebíkom.
Označiť ako dokončené